Nitrát adatszolgáltatás

 
Az 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet szól a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről.
 

 

bővebben >>

  2011:11:03

SAJTÓKÖZLEMÉNY

AZ ÚtiSúGó.HU TÖBBNYELVŰ, DINAMIKUS LEHETŐSÉGEKKEL RENDELKEZŐ
PORTÁL INTERAKTÍV SZOLGÁLTATÁSAINAK BŐVÍTÉSE

Budapest, 2011. 10. 24.

Naprakész, interaktív szolgáltatásokkal bővült az ÚtiSúgó.hu - az Instantweb Kft. dinamikus újdonságok bevezetésével frissítette többnyelvű portálját, még eredményesebben népszerűsítve így Magyarországot az európai polgárok körében az utazáshoz, pihenéshez, szállodákhoz kapcsolódó turisztikai szolgáltatások gyors és egyszerű elérésével.   

A gazdasági szereplők, de főként a terméket vagy szolgáltatást értékesítő vállalkozások számára kiemelkedő fontosságú a hatékony reklámozás. Az online reklámipar fejlődése egyértelműen az automatikus hirdetéskezelés és optimalizálás irányába indul el. Az ÚtiSúgó.hu frissítéseinek hála egy olyan webes adminisztrációs felület jön létre, amelyen keresztül automatizáltan lehet kezelni és optimalizálni a vállalatok termék és szolgáltatás alapú, nagy mennyiségű online hirdetésállományát.

A weboldal lehetőséget biztosít nagy mennyiségű hirdetés automatikus és csoportos létrehozására, feltöltésére, hatékonyságelemzésére, teljesített forgalom- és költségalapú optimalizálására; valamint automatikus kulcsszóbővítésre, a bővített kulcsszavak automatikus beárazására, a rosszul teljesítők automatikus eltávolítására. Az online kontingenskezelő rendszernek köszönhetően az ügyfél mind az ÚtiSúgó.hu front-end felületén, mind pedig az adott turisztikai létesítmény ügyfélszolgálatán keresztül tud szobát foglalni: a honlap és a szállodák állandó online kapcsolatának köszönhetően a foglalási adatok mindig naprakészek.

Az ügyfelek emellett egy ajánlati kalkulátorban - az online kontingensrendszerrel összeköttetésben - a szállodák bevonása nélkül is megadhatják a szállásfoglalás paramétereit; a rendszer ezek birtokában a szállodák árajánlatai alapján szoba/fő árajánlatot generál. Előnye, hogy az ügyfél már a szálloda csomagajánlatainak meghirdetése előtt tájékozódhat az árak felől, a szálloda pedig az ajánlati árakat hiba esetén módosítani tudja.

A honlapon kedvcsinálóként mindig többféle szálláscsomag-ajánlat kerül meghirdetve szállodánként, amelyeket például az ÚtiSúgó.hu-n összegyűjtött hűségpontokért, vagy épp bankkártyás fizetés esetén lehet igénybe venni; a turisztikai szolgáltatók számára pedig egy speciális, “kattintás-alapú” kreditrendszerrel működő fizetős reklámfelület is bevezetésre kerül.

A projekt költsége összesen 86 471 465 Ft, amely 25 941 439 forint vissza nem térítendő támogatást tartalmaz. Ezzel lehetővé válik az ÚtiSúgó.hu számára, hogy egyszerre nyújtson versenyképes, európai uniós szinten általánosan használható információelérést az európai polgároknak a magyar üdülési lehetőségekről; ugyanakkor hatékony, profitábilis reklámfelületet biztosíthasson a magyar turisztikai szolgáltatóknak. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Instantweb Portálszolgáltató és Webfejlesztő Kft.
Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 15/D.
E-mail: info@utisugo.hu
Honlap: www.utisugo.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

  

 

 

  2011:10:28

KUNFEHÉRTÓ - ŐSZI ZÖLDHULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA AZ ÜDÜLŐTERÜLETEN

 

Az őszi udvar rendezések, fagytalanítások alkalmával összegyűjtött növényi maradványok, a lehullott levelek szervezett elszállítása az üdülőterületen


2011. október 21-től 2011.
november 10-ig folyamatos
lesz.


A  zöldhulladékot rakja bele bármilyen zsákba és helyezze ki az üdülője elé. A zsákot kérem ne kössék be!

 

 


 

bővebben >>

  2011:10:24

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EU TÁMOGATÁSSAL ÁLLÍT ÜZEMBE EGY VILÁGSZÍNVONALÚ MOBIL
TÉRKÉPEZŐ RENDSZERT A GEODÉZIA ZRT.

Kiskunhalas, 2011. 10. 03.
A Geodézia és Térképészeti Zrt. jelenleg Közép-Európa legnagyobb geodéziai vállalata, amely egy 250 millió forintos fejlesztéssel az európai technológiai élvonalba ugrik. A beszerzett mobil műszeregyüttes egy autóra vagy bármilyen más közlekedési eszközre szerelhető. A feltérképezendő területen közlekedve automatikusan létrehozza az útvonal 100-150 méter széles sávjának számítógépen kezelhető, elemezhető, mérhető, fotórealisztikus térbeli modelljét.

 

A földmérésben jelenleg az egyik leggyorsabban fejlődő terület a mobil térképezés, amely öldi lézerszkenneres mérési technológiára alapozottan, a legkorszerűbb helymeghatározási datokat felhasználva készít nagy pontosságú háromdimenziós adatbázisokat. Egyik eglátványosabb alkalmazása a 3D-os városmodellek készítése, amelyeken ugyanúgy lehet arangolni egy településen, mint az ismert internetes megoldásokon, csak itt néhány cm-es ontossággal mérni is lehet a modellen, tehát térképészeti, tervezési célra is ideális egoldást nyújt. A mobil térképező rendszerrel a szokásos térképezésen túl olyan feladatok s megoldhatóak, melyek a hagyományos eljárásokkal nem valósíthatók meg. Ilyen például z útburkolatok felületének folyamatos ellenőrzése, a ”kátyúsodás” azonnali kimutatása, a átyúk méretének meghatározása, a javításokhoz szükséges anyag szükségletszámítása, agy vasúti pályák deformációjának rendszeres ellenőrzése. A mobil térképező rendszer deális megoldás a települések közterületeinek felmérésére, a közmű alaptérképek lkészítésére és változás-vezetésére, elektromos légvezetékek térképezésére, folyópartok rvízvédelmi felmérésére a víz felőli oldalról stb.

A berendezés egyszerre alkalmaz nagyfelbontású digitális kamerákat és lézerszkennereket.
A rendszer lelke a RIEGL VMX-450 készülék, amely felbontását tekintve első a világon és gyütt kezeli a helymeghatározókat (GPS), kamerákat és a lézeres letapogatókat. A észülék létrehozza a teljes környezet térbeli modelljét néhány centiméteres felbontással és pontossággal. A lézerszkennerek 360 fokos látószöggel pásztázzák le a környezetet és a isszaverődő lézer impulzusokból olyan sűrű pontfelhőt hoznak létre, ahol a szomszédos ontok távolsága mindössze néhány centiméter. Az így létrehozott lézerpontokból álló érbeli modell további pontosítását teszik lehetővé a párhuzamosan készített nagyfelbontású zínes digitális fényképek. A képeket a lézer pontmezőre ráhúzva megkapjuk a terület otórealisztikus modelljét. Az adatok tényleges felhasználásához komoly utómunkálatok is zükségesek, amelyek során különböző szoftverek együttműködése hozza létre a terület áromdimenziós, kereshető és mérhető térképét.

A projekt költsége összesen 253 080 589 Ft, amely tartalmazza az Európai Uniótól kapott 88 98 585 forintos támogatást. Ezzel válik lehetővé a Geodézia Zrt. számára, hogy ezzel a örnyező országokban is versenyképes szolgáltatással fejlessze működési portfólióját. Ez a endszer túllép a Magyarországon eddig elérhető megoldásokon és bevezet egy ilágszínvonalú technológiát. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai egionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Geodézia és Térképészeti Zrt. 
Cím: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
E-mail: geodezia@geodezia.hu
Honlap: www.geodezia.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

  

 

 

  2011:10:03

Mérlegképes könyvelői tanfolyam indul!

 

Perfekt által mérlegképes könyvelői tanfolyam indul, jelentkezési határidő 2011.10.15-ig!

További információk 76/484-806

 

 

  2011:09:28
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16]