.:: HALASI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS ::.
Több mint 3 milliárd forintos támogatást nyert a társadalmi infrastruktúra fejlesztését célzó (TIOP 2.2.4) uniós pályázati alapokhoz benyújtott sikeres folyamodványával a Semmelweis Halasi Kórház. A 2009. szeptemberétől önkormányzati non-profit kft-ként működő súlyponti intézményben ezzel újabb lendületet kap a betegek még jobb ellátását és kényelmét szolgáló tevékenység.
A fejlesztési beruházás részeként az elkövetkező két esztendőben új, az ellátást kérő fekvő- és járóbetegek irányítását hatékonyabb, ellenőrzöttebb, egyben gyorsabb és biztonságosabb keretek közé helyezik az intézményben.
Az ellátás szakmai minőségének további javulását új, a legkorszerűbb technikát-technológiát képviselő orvostechnológiai berendezések szolgálják majd. A központi intenzív osztály új betegőrző monitorokat, intenzív-ágyak mellett új lélegeztetőkészülékeket és egyéb, az életfunkciók biztosításhoz szükséges műszereket kap; modernebbekre cserélik a radiológiai osztály képalkotó diagnosztikai apparátusát (többek közt új CT, digitális röntgen); más korszerű diagnosztikai berendezések beszerzésére nyílik lehetőség; illetve kiterjed a korszerűsítés a műtőkre is, amelyeket új műtőasztalokkal, altatókészülékekkel és más műtői berendezésekkel, kézi eszközökkel szerelnek fel.
A pályázat révén folytatódik a 2006-ban megkezdett, a 10 emeletes központi tömbhöz szervesen kapcsolódó toronyépület 6. szintig való

továbbépítése. Ezzel az intézmény hasznos alapterülete 1160 négyzetméterrel bővül majd, míg az átalakítás összesen több mint 4000 négyzetméter érint. Ez lehetőséget biztosít a szülészet átfogó modernizációjára: az új, egyágyas szülőszobákkal lehetővé válik, hogy a családtagok együtt legyenek a vajúdó anyával, és alternatív szülési módok választására is lehetőség nyílik. A szülőszobákkal együtt megújul a császárműtő is. A technikai gyarapodást négydimenziós ultrahang-készülék, a szakmai-ellátási minőségjavítást szülésre felkészítő tanfolyam, kiterjedt védőnői ellátás jelenti majd, továbbá olyan komfortos, kis létszámú szobák, amelyekben az anyák 24 órában együtt lehetnek gyermekükkel.
A gyermekellátás is teljes mértékben megújul (gyermekosztály, gyermekfertőző). A gyermekek gyógyuláshoz biztosított lesz a kísérő szülő gyermekkel együtt történő elhelyezése. A beruházást követően a gyógytorna is jelenlegi helyéről megfelelő körülmények közé kerül.
A halasi kórház fejlesztési pályázata során továbbá részben megvalósul a nyílászárók felújítása is; a jelenlegiek mellett 3 új liftet is telepítenek a szakrendelői részlegen, az új épületrészben, illetve a műtők és az intenzív osztály között.

- Nagy öröm, ugyanakkor óriási kihívás is ennek a hatalmas munkának a megnyugtató kivitelezése. A pályázat révén a közeljövőtől egy takarékosabban működő és csaknem a legkorszerűbb technikával-orvostechnológiával felszerelt kórházban fogadhatjuk a betegeinket – mondta dr. Romhányi Zoltán főigazgató. Hozzátette: a kórház minden pályázati, külsőforrás-bevonási lehetőséget megragad annak érdekében, hogy segítse továbblépését. A mostani fejlesztés folytatása egy átfogó fűtésrendszer-korszerűsítési folyamodvány, amelynek révén teljes nyílászárócserét és a napelemes energia-előállítás lehetősége valósulhat meg.

Dr. Lengyel János kórházi orvosigazgató szerint a beruházás révén korszerű szülészet-gyerekgyógyászati egység, intenzív és post-operatív együttműködés, korszerű betegutak és diagnosztika várja a betegeket. – Nagy türelmet, odafigyelést és kölcsönös megértést kívánnak majd a beruházás lebonyolításával járó munkálatok a kórházi dolgozóktól és betegektől, látogatóktól egyaránt. Közös érdek, hiszen a fejlesztés eredményeként gyorsulnak a vizsgálatok, korszerűsödik a gyógyítás, és javul a hotelszolgálat minősége. Mindez másfél-két éves átépítéssel jár, ami néha kellemetlenséget, esetleg kényelmetlenséget okozhat betegeinknek. Ezért előre is szíves elnézésüket és megértésüket kérjük, s remélem, elkészülte után együtt tudunk örülni és használni felújított korszerű intézményünket!

 

Bővebb információk:
Dr. Romhányi Zoltán, főigazgató:   06-20/935-09-03
Dr. Lengyel János, orvosigazgató:   06-30/664-99-33
Varjú József, üzemeltetési igazgató:   06-30/664-99-45
Dr. Kellner M. Barnabásné:    06-30/664-99-49
Kohout Zoltán, sajtóreferens:    06-30/96-76-297

 

 

 

 

 

 

vissza