.:: HALASI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS ::.Az érintett két telephelyen a Központ az idősek nappali ellátása (Idősek Klubja, Szilády Á. u. 10.), a családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás (Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Garbai S. u. 6.) szociális feladatokat látja el. A projekt közvetlen célcsoportjába szinte Kiskunhalas teljes lakossága beleszámít, de közvetetten érintett benne az egész kistérség, ugyanis a Központ ellátási területe lefedi azt.

 
Az Idősek Klubjában a felújítás keretében kialakításra kerültek a szükséges mosdó és mellékhelységek, elvégezték a melegítőkonyha szabványosítását, megerősítésre került a magastető és új cserépfedés került az épületre. Az udvarban többek között akadálymentes parkolási lehetőség, fedett fa szerkezetű kerékpártároló került kialakításra, illetve az akadálymentes közlekedés biztosítottá vált.
 
A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületében a földszinten ügyfélfogadó helyiségek és a hozzájuk tartozó vizesblokkok kialakítása és ezek komplex akadálymentesítése valósult meg. Az emeleten pedig az irodák korszerűsítését végezték el.
 
A projekt 90%-os támogatási intenzitás mellett valósult meg, ami nagyon kedvező a Kiskunhalasi Önkormányzat számára, hiszen ezen szolgáltatások biztosítása kötelező feladata az önkormányzatnak, mint ahogy előírás az akadálymentes hozzáférés biztosítása is.
vissza