.:: HALASI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS ::.Igénybevétel feltételei:

Mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző gazdasági társaság, egyéni cég, egyéni vállalkozó, szövetkezet, termelői értékesítő szövetkezet (TÉSZ), valamint BÉSZ, mezőgazdasági őstermelő, családi vállalkozó gazdálkodó), erdőbirtokossági társulat
 
A hiteligénylésből kizártak:
- exporttal kapcsolatos tevékenység finanszírozásához, ill. ha a vállalkozás kizárólag exporthoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységet végez
- nem adható nehéz helyzetben lévő vállalkozások részére (37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet 6. §-ában meghatározott vállalkozás)
 
Igénybevétel feltételei
 - Legalább egy teljesen lezárt gazdasági év 15 millió Ft-ig
- Legalább két teljesen lezárt gazdasági év 15.5 millió és 25 millió között
- Egy teljesen lezárt gazdasági évvel nem rendelkező fiatal gazdálkodó is igényelheti, egyéb speciális feltételek mellett
 
Speciális igénybevételi feltételek
-  A hiteligénylőnek MVH regisztrációs számmal kell rendelkeznie, vagy a hiteligényléssel egy időben megkéri
- Agrár csekély összegű (de minimis) jogcímen odaítélt támogatás(ok) támogatástartalma 3 egymást követő pénzügyi év viszonylatában nem haladhatja meg a 7500 eurót.
 
A  hitel összegével kapcsolatos kitétel:
 
Egy vállalkozás által igénybe vehető ASZK folyószámlahitel összege legfeljebb az előző lezárt évi hitelcél szerinti tevékenységből származó bevétele és a lezárt évben kapott területalapú támogatások együttes összegének 35 %-a lehet azzal, hogy az összes alapítványi könnyített fedezetű hitele és az ASZK folyószámlahitel összege együttesen maximum a teljes előző lezárt  évi bevételének és a lezárt évben kapott területalapú támogatások  együttes összegének a 45 %-át teheti ki.
Amennyiben a  családi gazdaság vezetője a családi gazdaság nevében és részére veszi fel a hitelt  akkor a családi gazdaság teljes árbevételének figyelembevételére van lehetőség. Közös őstermelői tevékenység esetén is a teljes árbevétel figyelembe vehető.
A kedvezményes folyószámlahitel felvételét az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalása segíti,  hitel összegének 80%-áig.  Az éves kezességvállalási díj 50 %-át az állam átvállalja a de minimis támogatások figyelembevételével.
 
A hitel felvételének várható költségei:
Egyszeri  regisztrációs díj: 
Társult szervezeten kívülieknek:  17 000 Ft
Agrárkamarai tagoknak, mint társult szervezet tagjainak: 8 500 Ft
 
 

Az Agrár Széchenyi Kártya kondíciói

 
A hitelkerethez kiadott bankkártya díja a keret mértékétől függően 7500 Ft-tól – 160000 Ft-ig
 
Ügyleti kamat:  1 havi BUBOR (jelenleg 6,0 – 6,2 %) + 4 %
 
Kezelési költség: 0,8 %
Egyéb díj: Amennyiben ingatlan értékbecslés igénybevétele szükséges annak díja
A bankok által megállapított egyéb díj: pl. keretbeállítási díj,
 A hitelfolyósítást az OTP Bank és a Volksbank kezdte meg, de később várható a takarékszövetkezetek, az MKB, az Erste és az Unicredit Bank csatlakozása is.
Amennyiben az Agrár Széchenyi Kártya igénybevétel kapcsolatos kérdései vannak kérjük keresse az agrárkamarai  tanácsadókat, akik bővebb felvilágosítással állnak ingyenesen az Önök rendelkezésére.
 
Bővebb információért forduljon hozzám:
Kollerné Vámos Zsuzsanna
ÚMVP tanácsadó
Tel: 30/298-5148
 
vissza