Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra 2024. május 29. | Ma Magdolna és Léna napja van.

Kerékpártúra

A kerékpárosokat eddig nem kényeztették el az utak tervezői. Kerékpárút a városban csupán az 53-as út mentén található, bár ott nagy szolgálatot tesz. Így a többi utcában a gépjárművek használta aszfaltcsíkot kell igénybe venni. A forgalmas utcákat egyes napszakokban a legjobb elkerülni. Ezek a következők: a Kossuth Lajos utca, a Köztársaság utca, a Szilády Áron utca és a Szász Károly utca.

A belvárosi park sétányaihoz érve illő és érdemes leszállni, tolni a kerékpárt. Így könnyebben észrevesszük a fagylaltozókat – van egy a sétálóutcán (Sétáló utca, Thúry J. utca), egy kisebb pedig a Mátyás téren. Kerekezéshez, nézelődéshez kellemes kis utcák adódnak a Felsőváros és az Alsóváros központi részén, valamint a Tabánban. 

A kerékpárúthiány ellenére jó útvonalakat lehet megrajzolni a város környékén. A kistérség települései jól megközelíthetőek. Ha nincs különösebb célunk, csupán kerékpározni szeretnénk, válasszuk az úgynevezett Olajosok útját. Ez a csöndes út a város északi részén, a Sóstó előtt jobb felé indul. Nincs rajta nagy forgalom, ezért kényelmes tempóban kerékpározva a természet szépségeit is megcsodálhatjuk. Ha körbekerékpározzuk az utat, akár 40-50 kilométert tudunk karikázni, köztes megállóval a piknikes kosár is kiüríthető.

A környező települések távolsága a műúton (a jelzőtáblák eligazítanak):

Kunfehértóra a Jánoshalmi úton 11-13 kilométert kell tekerni. Pirtóra mindössze 8 kilométer a távolság, Pirtóról Tázlárra szintén közel 6 kilométert kell kerekezni. Onnan viszont a Soltvadkert-Kiskunmajsa úton hat kilométer után rátérhetünk a már említett Olajosok útjára, és 14-15 kilométer megtétele után Kiskunhalason lehetünk. Balotaszállásra városunkból 11 kilométeres biciklizéssel érhetünk el. A bátrabbak egy 40 kilométeres körrel Kiskunhalasról indulva Zsanán keresztül a gáztározóhoz épített, alig használt, jó minőségű úton a kiskunmajsai útra fordulva – Harkakötönyt érintve – jöhetnek vissza. Ezeket a túraútvonalakat össze is lehet kötni egymással, így még változatosabbá tehető a Halas környéki bringabarangoló.

Kerékpárkölcsönző nem működik a városban. Biztonságos kerékpár-leállítás Kiskunhalason a Csipkeház és a múzeumok, kiállító helyek belső udvarán lehetséges, de itt is javasolt a járművek lezárása. Egyes éttermek és szálláshelyek, valamint strandok előtt is található kerékpártároló.

Kerékpárjavítás: Kiskunhalasi Járműbolt, Kiskunhalas Kossuth u. 18. A kempingező turisták között évek óta  népszerű a szakképzett szerelővel rendelkező járműbolt, amely  nyitvatartási ideje alatt várja a bajba jutott és a segítségre szoruló kerékpárosokat. Hol vagyok? Turizmus / Kerékpártúra